Tuchtcommissie trekt schorsing in: Peter Bosz 'gewoon' op de bank bij AZ - PSV

18 oktober 2024, 11:03   Bijgewerkt: 18 oktober 2024, 11:12
Foto: © Imago

De tuchtcommissie van de KNVB heeft Peter Bosz vrijgesproken. De aanklager betaald voetbal strafte de oefenmeester van PSV met één wedstrijd schorsing na diens uitlatingen over scheidsrechter Danny Makkelie na afloop van het duel met Sparta Rotterdam (2-1). De tuchtcommissie gaat hier echter niet in mee. Bosz heeft een voorwaardelijke schorsing van één wedstrijd opgelegd gekregen. Daardoor kan Bosz tijdens het uitduel met AZ 'gewoon' op de bank zitten namens PSV.

Donderdagavond diende de tuchtzaak in een congreszaal in Zeist. De aanklager betaald voetbal hield voet bij stuk en bleef bij de eis van één wedstrijd schorsing voor Bosz. De aanklager vond de uitlatingen van Bosz in de richting van Makkelie 'cynisch en een aanval op de persoon'. De PSV-trainer heeft geen enkel beledigd woord gebruikt, waardoor de voorgestelde straf volgens de aanklager niet hoog was. Het gaat volgens de aanklager alleen om het 'op verbale/non-verbale wijze in diskrediet brengen van het scheidsrechterskorps'.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Peter Bosz vol onbegrip in tuchtzaak: ‘Wat mij het meeste pijn doet…’

Bosz reageerde tijdens het duel tussen PSV en Sparta woedend na het uitblijven van een strafschop in het voordeel van de Eindhovenaren. Volgens de oefenmeester was er sprake van contact tussen Johan Bakayoko en Metinho. Makkelie was niet gediend van het gedrag en bestrafte Bosz met een gele kaart. Na afloop toonde Bosz zich andermaal kritisch in de richting van Makkelie. "Ik ben altijd wel boos op Makkelie. Dat ligt dus misschien meer aan mij. Ik vind het helemaal niks." Hierop werd Bosz dus door PSV bestraft.

LEES OOK: Bosz haalt uit naar Makkelie en krijgt meteen de volle laag: 'Een enorme klootzak'

Makkelie staat open voor gesprek met Bosz

Enkele dagen na de wedstrijd tussen PSV en Sparta vertelde scheidsrechter Makkelie in gesprek met het Algemeen Dagblad dat hij ook openstaat voor een gesprek met Bosz. “Voor elk gesprek, als daar op het veld aanleiding toe is. We werken in dezelfde wereld, zijn professionals. Dan kun je het gewoon uitpraten. Je komt elkaar toch steeds weer tegen.” In hoeverre dit gesprek er al van is gekomen en of het er nog van komt, is vooralsnog niet bekend.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Harde klap voor PSV-fans: trip naar Paris Saint-Germain wordt verboden

PSV-supporters mogen op 22 oktober niet bij het uitduel met Paris Saint-Germain zijn.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Copa
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Terecht, maar wel een gruwelijke afgang voor de aanklager

Ratsmodee
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat zal die Rotterdamse nicht daar de pest in hebben

FROIO
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Voorwaardelijk. Dus nu moet hij steeds op zn tong bijten. Is misschien nog best lastig. Weet niet wat wenselijker is. Een wedstrijd tegen AZ missen of voorlopig op je tong moeten bijten. Hoop voor hem dat er niet te veel momenten komen van net niet.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen